Parkeervloeren

Parkeervloeren

ESD vloeren

ESD vloeren

Decoratieve en designvloeren

Decoratieve en designvloeren

ATEX vloeren

ATEX vloeren

Stroefheid/veiligheid

Stroefheid/veiligheid
Nieuwe NEN-norm voor stroefheid vloeren

Nieuwe NEN-norm voor stroefheid vloeren

De NEN 7909 vervangt vanaf heden de praktijkrichtlijn NTA 7909 uit 2003. Deze nieuwe Nederlandse norm sluit aan op de Europese meetmethode. 

Mijtech schreef eerder in het VloerTechnischMagazine (VTM) al een uitgebreid artikel over de veranderingen van richtlijn naar norm, waar iedereen met een openbaar gebouw zich aan moet houden. Lees dat artikel hier.

Denk bijvoorbeeld aan vloeren van zwembaden, douches, toiletten, galerijvloeren van appartementen, productievloeren, brugdekken en meer.

Mijtech kan voor u zowel de metingen uitvoeren volgens de NEN 7909, als een praktijkgericht hersteladvies geven waar nodig. Ook wanneer u metingen heeft laten uitvoeren volgens de NTA 7909 richtlijn, kunnen we deze informatie gebruiken om indicatief om te zetten volgens de normen uit de NEN 7909. 

Op de website van NEN lezen we: "NEN heeft de nieuwe Nederlandse norm voor het bepalen van de slipweerstand gepubliceerd. Deze norm vervangt de praktijkrichtlijn NTA 7909 uit 2003 en beschrijft de classificatiemethode op basis van de tribometer. NEN 7909 is bedoeld voor alle horizontale en hellende beloopbare oppervlakken in openbare en arbeidsruimten." 

Wilt u meer weten of een vrijblijvende offerte? Neem dan contact met ons op via  0487 - 51 55 84 of info@mijtech.nl.