ESD vloeren

ESD vloeren

ATEX vloeren

ATEX vloeren

Parkeervloeren

Parkeervloeren

Stroefheid/veiligheid

Stroefheid/veiligheid

Decoratieve en designvloeren

Decoratieve en designvloeren
Een veilige vloer: van Praktijkrichtlijn naar NEN norm!

Een veilige vloer: van Praktijkrichtlijn naar NEN norm!

Conform de Praktijkrichtlijn NTA 7909 was uw vloer veilig stroef. Maar conform de nieuwe NEN norm (sinds oktober 2015 van kracht) is de vloer dat niet meer. En uw vloer is niet verandert, dus hoe moet u daarmee omgaan?

Voor diverse projecten en vloeren is MIJtech gevraagd om de stoefheid en veiligheid te bepalen, zowel volgens de NTA als de NEN 7909. Deze metingen hebben geleid tot nieuwe inzichten en ervaring. Door de ontwikkeling van normen én van de vloeren is deze kennis voortschrijdend.

Algemeen kan gesteld worden dat in de nieuwe NEN norm de lat voor douche-vloeren en perronvloeren rondom zwembaden hoger ligt, ten opzichte van de praktijkrichtlijn.

Als de stroefheidsverhoging van een vloer is verkregen door het toevoegen van ronde korreltjes van geringe afmeting in de toplaag van een vloer, is de kans groot dat de vloer volgens de NTA 7909 veilig stroef was maar dat hij dit conform de NEN 7909 niet meer is!

Een recent voorbeeld:

  Laagste gemiddelde waarde NTA 7909 Eis NTA 7909 Indicatie R-waarde Laagste gemiddelde waarde NEN 7909 Eis NEN 7909 (natte ruimte)

Vloer

classificatie Natte Ruimte

0,53 µ

> 0,3 µ voor leer

>0,44 µ voor kunststof en rubber

12 0,37 µ > 0,4 µ

Deze vloer werd tot oktober 2015 als veilig stroef beoordeeld, volgens de NTA 7909-2003.

Conform de classificatie ‘natte ruimte’ in de NEN 7909 wordt deze vloer na oktober 2015 als onveilig glad beoordeeld. Dit is voor veel vloeren van toepassing. Een stroeve vloer kan echter ook voldoen aan de norm NEN 7909.

MIJtech voert metingen uit voor de meting van de stroefheid en veiligheid van uw vloer, indien gewenst conform beide methodes. Daarnaast geven wij richtinggevende opwaardeer adviezen voor uw vloer, zodat u richting de uitvoering handvatten hebt om uw vloer veilig te maken!

Neem contact op via 0487 - 51 55 84 of info@mijtech.nl