Parkeervloeren

Parkeervloeren

ESD vloeren

ESD vloeren

Decoratieve en designvloeren

Decoratieve en designvloeren

ATEX vloeren

ATEX vloeren

Stroefheid/veiligheid

Stroefheid/veiligheid
Wijzigingen ESD norm IEC 61340-5-1

Wijzigingen ESD norm IEC 61340-5-1

Een ESD vloer wordt toegepast in omgevingen waar voorkomen moet worden dat ongecontroleerde elektrostatische ontlading via de mens op gevoelige componenten of machines wordt overgedragen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan data centers, computerruimtes, semiconductieve productielocaties,  operatiezalen en andere high-tech productiefaciliteiten waar het risico van ESD (Electro Static Discharge) altijd moet worden vermeden.

Aangepaste norm ESD

In 2016 verschijnt een aangepaste norm op gebied van ESD. Deze (niet-Nederlandstalige) norm is erkend op nationaal, Europees en internationaal niveau en bevat een aantal (minimum) eisen, voorzorgsmaatregelen en richtlijnen die - mits correct uitgevoerd - de ongewenste effecten van ESD sterk minimaliseren. 

MIJtech is als inspectie- en adviesbureau al klaar voor de veranderingen in deze norm. Wij zetten de nieuwste gekalibreerde apparatuur in voor het uitvoeren van de ESD metingen.

Indien de ESD vloer voldoet geeft MIJtech een certificaat uit, die een jaar geldig is. Indien de ESD vloer niet voldoet verstrekt MIJtech op grond van onze ervaring en kennis een richtinggevend opwaardeer- of hersteladvies.

Indien gewenst kan MIJtech ook direct de stroefheid van de vloer meten en aanpassen of opwaarderen of eventueel andere eisen zoals verhoogde krasvastheid, UV stabiel etc,  meenemen in het opwaardeeradvies.

Ongewenste elektrostatische lading

Heeft u problemen met ongewenste elektrostatische lading in uw productieproces? Bijvoorbeeld bij Ad Blue units, rollen van lopende banden en transportbanden voor de automobielindustrie. Wij kunnen voor u statische lading meten en registreren  van 0 - 30 kV. 

Meer weten?

MIJtech voert voor u ook graag deze metingen uit om de veiligheid van uw ESD vloer te controleren. Zorg dat u jaarlijks uw veiligheid laat checken!

Vraag vrijblijvend een offerte op via 0487 - 51 55 84 of info@mijtech.nl.